WASTELESS WEDNESDAY: SOESJES EN AARDBEIEN

Tijd voor wat lekkers! Naast groente en vlees zijn er ook regelmatig andere dingen zoals soesjes of cake Afgeprijsd. Zonde om te laten liggen! Deze keer nam ik soesjes en aardbeien mee in mijn winkelmandje. Ik kon het gewoon niet laten liggen. Je mag jezelf (en anderen) best wel eens trakteren op iets lekkers! En geloof me, het zorgt voor blije gezichten. Als je in een creatieve bui bent, zijn deze soezenpoppetjes superleuk om te maken. En ook helemaal niet moeilijk hoor. Ben je in een wat minder creatieve bui, dan zijn deze chocolade aardbeien ook te gek. In wat voor bui je ook bent, deze chocolade aardbeien en soezenpoppetjes moet je echt eens proberen. Weten wat er is Afgeprijsd? Download de Afgeprijsd-app hier.

Chocolade aardbeien en soezenpoppetjes

Wat heb je nodig:
Doosje Afgeprijsde slagroomsoesjes
Doosje Afgeprijsde aardbeien
Reep pure chocolade van 200 gram (wij gebruikten pure chocolade, maar je kunt ook melk of wit nemen)

Bereiding:
1. Smelt de chocolade in de magnetron. Pas op dat het niet verbrand. Ik heb de chocola ongeveer 1 minuut in de magnetron gezet.
2. Roer de chocolade goed door, zodat alle klontjes verdwijnen.
3. Was de aardbeien en verwijder voor de soesjes de kroontjes.
Voor de chocolade aardbeien hoeven ze niet per se verwijderd te worden.

Hoe maak je de soesjes:
1. Breng met een satéprikker een gezichtje aan op de soesjes. Dit doe je door de satéprikker eerst in de chocolade te dippen en dan een gezichtje op het soesje te tekenen. Wees creatief en leef je lekker uit.
2. Doop dan een aardbei (zonder kroontje) in de gesmolten chocolade en druk op het soesje. Voor een konijn heb ik eerst een aardbei gehalveerd en die als oren gebruikt.
3. Zet de soesjes in de koelkast en laat de chocolade hard worden.

En zo maak je de chocolade aardbeien:
1. Doop de aardbeien in de chocolade. Als je het leuk vind kun je ze daarna ook nog dippen in hagelslag, gekleurde bolletjes, verkruimelde speculaasjes en noem maar op. Of maak er met een andere smaak chocolade mooie streepjes overheen.
2. Leg de aardbeien op een bordje en laat ze in de koelkast harden.
Tip: leg er een bakpapiertje onder, zodat de chocolade niet aan het bord vast gaat zitten.
3. Strooi er eventueel nog wat poedersuiker overheen en serveer!

Veel plezier!

We horen graag van je welke mooie Wasteless-Wednesdaycreaties jij maakt! Laat je het ons weten? Tag ons op Facebook of Instagram of stuur een berichtje naar support@nofoodwasted.com. Veel succes!