WASTELESS WEDNESDAY: KOKOS-NOEDELSOEP

Het is altijd een goed idee om bouillonblokjes en kokosmelk in de voorraadkast te hebben staan: ze blijven lang goed en je kunt makkelijk Afgeprijsde groenten meenemen om een bijzonder soepje op tafel te zetten. Italiaanse roerbakgroente, Chinese wokgroente, Pittige Thaise roerbakmix – deze soep let niet op landsgrenzen! Dus red die Afgeprijsde groenten en verbaas jezelf! Wil je thuis al weten welke groenten je met korting kunt kopen? Download de Afgeprijsd-app hier.

Kokos-noedelsoep

Nodig voor 4 personen:

2 liter bouillon
200 ml kokosmelk
ongeveer 400 gram groente
ongeveer 100 gram noedels
Eventueel een halve chilipeper, een centimeter gember en/of een eetlepel currypasta (als je niet van pittig houdt, hoeft dit niet)
Een beetje olie

Hoe maak je het:

  1. Verwarm de olie in een soeppan en bak de groentemix en eventuele currypasta kort aan. Voeg dan de bouillon toe en breng weer aan de kook.
  2. Voeg de noedels toe aan de bouillon (eventueel kun je deze in je hand fijnknijpen). Kook ze volgens de verpakking gaar.
  3. Voeg dan de kokosmelk toe, haal de soep van het vuur en laat hem nog 10 minuutjes staan. Smakelijk!

We horen graag van je welke mooie Wasteless-Wednesdaycreaties jij maakt! Laat je het ons weten? Tag ons op Facebook of Instagram of stuur een berichtje naar support@nofoodwasted.com. Veel succes!