Afgeprijsd, de nummer 1 app die helpt voedselverspilling tegen te gaan, introduceert een nieuwe functie: het boodschappenlijstje.

Afgeprijsd
De Afgeprijsd app laat elke consument in een oogopslag zien welke producten in de buurt tegen de houdbaarheidsdatum aanlopen in hun lokale supermarkt en daardoor met korting te koop zijn. Met de extra toevoeging aan de app kunnen deze producten nu ook direct in een Afgeprijsd boodschappenlijst gezet worden.

Boodschappenlijst
De boodschappenlijst is gekoppeld aan het real time overzicht van de producten in de supermarkt en kan gedeeld worden met familie, vrienden en bekenden. Met een boodschappenlijstje koop je als consument bewuster in. Als je weet wat je nodig hebt, koop je namelijk veel minder producten. Afgeprijsd reikt hiermee de consument een helpende hand om, samen met de supermarkt, de strijd aan te gaan tegen voedselverspilling.

NoFoodWasted
Afgeprijsd is een initiatief van NoFoodWasted. Deze startup heeft zich, sinds haar oprichting twee jaar geleden, voorgenomen om van voedselverspilling een bewuste keuze te maken. August de Vocht creëert innovatieve toepassingen die het onnodig weggooien van voedsel voorkomen en rendabel zijn voor alle betrokken partijen. “De kracht van NoFoodWasted ligt in het bieden van oplossingen, met behulp van technologie, waarbij we het leven van de ondernemer én de consument makkelijker maken. Geen geitenwollensokkenideologieën, maar gewoon een kwestie van doen” aldus De Vocht.