Aanstaande zaterdag 29 april kun je bij een aantal van onze partners wel iets heel bijzonders doen om voedselverspilling tegen te gaan: soep eten! Op deze dag wordt namelijk wereldwijd aandacht gevraagd voor voedselverspilling met World Disco Soup Day. De Barstensvol tomatensoep van de Verspillingsfabriek die wordt uitgedeeld is dan ook gemaakt van groenten die niet mooi genoeg waren om in de supermarkt te verkopen, maar nog wel Barstensvol smaak zitten.

Een derde van al het voedsel dat geproduceerd wordt, belandt in de vuilnisbak. Dit is niet alleen zonde, maar zorgt ook voor veel CO2-uitstoot en verspild water. World Disco Soup Day wordt georganiseerd door het Slow Food Youth Network. Op deze dag komen overal ter wereld mensen samen om soep te maken tegen voedselverspilling.

Wil je ook iets doen tegen voedselverspilling, download dan de Afgeprijsd-app. Met deze app kun je direct zien welke producten onze partners hebben Afgeprijsd en dus bijna moeten weggooien – terwijl deze producten nog prima te eten zijn. Door deze producten alsnog te kopen, zorg je voor minder voedselverspilling. Dat is goed voor je portemonnee, goed voor de supermarkt en goed voor het milieu. Een win-win-winsituatie dus!

En vergeet ook niet even langs te gaan bij één van de onderstaande supermarkten om de soep van bijna verspilde groenten te proeven, want zoals Slow Food Youth Network zegt: “Vul buiken, geen vuilnisbakken!”

Dit zijn de vijfentwintig enthousiaste deelnemers:

Albert Heijn Bianca en Harry Zweepe in Siddeburen
Albert Heijn Dokkum in Dokkum
Albert Heijn Erp in Erp
Albert Heijn Horst in Horst
Albert Heijn Jos van den Berg in Uithoorn
Albert Heijn Nibbixwoud in Nibbixwoud
Albert Heijn Nuland in Nuland
Albert Heijn Zaltbommel in Zaltbommel
Attent Bernhard en Jarina in Lutten
Coop Walraven in Nijmegen
Dagwinkel Dorst in Dorst
Emté Hoek in Wekerom
Emté Oudewater in Oudewater
Emté Supermarkt Emmen in Emmen
MCD Boudewijn van Est in Kapel-Avezaath
Plus Anne-Jan van Dijk in IJsselmuiden
Plus Blankhorst in Markelo
Plus Kleijnen in Gulpen
Plus Kleijnen in Margraten
Plus Lucassen in Horst
Plus Postma in Lelystad
Plus Stephan van Engelen in Waalwijk
Plus van Velzen in Harmelen
Plus Vergeer in Ouderkerk aan den IJssel
Spar Martin en Miranda in Dieren