Twee tegenpolen die elkaar versterken: ondernemers Olivier Lisman (43) en August de Vocht (40). Het succes van de Afgeprijsd-app tegen voedselverspilling is de smeerolie van hun samenwerking.
“Alleen de interesse voor Ajax delen we, geloof ik. Onze karakters lopen mijlenver uiteen, maar dat is de kracht van ons partnerschap.” August de Vocht en Olivier Lisman lijken dan in de verste verte niet op elkaar, ze kunnen het wel goed vinden, zo blijkt tijdens het dubbelinterview in Amsterdam. In het kantoor van Oliviers marketing- en communicatiebureau CONSPIRACYSINC (CS) wordt gegrapt en gelachen. August: “Olivier schakelt veel sneller. Bij een ander zou een ‘autist’ als ik, gierend gek worden.” Olivier: “Ja, best knap hoe jij daarmee om gaat eigenlijk.”

App-ontwikkelaar August betrok het bureau van Olivier ruim anderhalf jaar geleden bij zijn start-up NoFoodWasted. Zijn Afgeprijsd-app, die supermarkten helpt voedselverspilling tegen te gaan door consumenten te informeren over afgeprijsde producten, had ‘een verhaal’ en een ‘betere uitstraling’ nodig. Een belangrijke investeerder had zich teruggetrokken. August zat met zijn handen in het haar. Hij zocht ‘iemand met ballen’, want hij had geen geld en nog maar tien aangesloten supermarkten.

Klik hier voor het volledige artikel op De Zaak >>>