Wauw, wat was World Disco Soup Day een fantastische dag! Twee weken geleden (wat gaat de tijd snel) hebben we op locaties in heel Nederland verspilling kunnen terugdringen door soep van bijna-verspilde groente uit te delen! Daarnaast hebben we natuurlijk ook veel mensen bewust gemaakt van hoe groot voedselverspilling is en wat ze er zelf tegen kunnen doen. Natuurlijk is onze Afgeprijsd-app al een goede manier om supermarkten te helpen minder weg te gooien, maar zelf kunnen consumenten ook aan de slag!

Onze Afgeprijsd-deelnemers hebben in elk geval hard hun best gedaan om er een superleuke dag van te maken. Door hun inzet zijn er meer dan 1000 kommen soep uitgedeeld! Klik op de deelnemers in het kaartje onderaan voor leuke sfeerimpressies!

Er was ook veel interesse vanuit de media: onze World Disco Soup Day is op drie radio-stations ter sprake gekomen. De fragmenten kun je hier terugluisteren:

Lees hier meer over het bezoek van De Gelderlander aan MCD Boudewijn van Est in Kapel-Avezaath: Soep eten tegen voedselverspilling in Kapel-Avezaath